Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2020

Прокуратура відстояла в апеляції покарання у виді 6 років ув’язнення для водія, який скоїв ДТП з двома загиблими

Завдяки принциповій та послідовній позиції  прокуратури залишено без задоволення апеляційну скаргу захисника щодо закриття кримінального провадження за реабілітуючими обставинами відносно  кропивничанина, який скоїв ДТП з двома загиблими та двома травмованими.

 

Вказана дорожньо-транспортна пригода трапилася  у жовтні 2014 році неподалік с. Велика Северинка Кіровоградського району. Водій автомобіля КАМАЗ, при виконанні маневру розвороту, на автодорозі Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв, не переконався в його безпечності, створив перешкоду для подальшого руху автомобіля DAEWOO Lanos у результаті чого відбулося зіткнення. У автомобілі DAEWOO Lanos  перебувало четверо осіб - водій та один пасажир отримали травми несумісні з життя та загинули на місці події, ще двоє пасажирів отримали тяжкі тілесні ушкодження та були доставлені до  лікарні.
Враховуючи складність кримінального провадження та зміну складу суду, розгляд обвинувального акту судом тривав з липня 2015 року. Водія КАМАЗА Кіровоградським районним судом визнано виннним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України та призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.
Наразі за принципової позиції державних обвинувачів прокуратури області забезпечено постановлення остаточного та законного судового рішення по цій справі - апеляційною інстанцією вирок районного суду щодо 6 років ув’язнення  залишено без змін.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області             

кількість переглядів: 1581