Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2020

Долю сільського голови, викритому на вимаганні 100 тис грн неправомірної вигоди, вирішуватиме суд

Прокуратура Кіровоградської області затвердила обвинувальний акт щодо одного із сільських голів Добровеличківського району, викритому на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у сумі 100 тис грн за вирішення земельного питання.

Як ми повідомляли раніше, операція з викриття була проведена працівниками прокуратури спільно з співробітниками Управління ДСР в області та детективами слідчого управління Нацполіції в області у грудні 2019 року.
Вказану суму грошових коштів посадовець вимагав від місцевого мешканця за передачу із земель запасу комунальної власності громади земельних ділянок площею 20 га у власність для ведення особистого господарства.
За клопотанням прокуратури сільського голову судом відсторонено від виконання посадових обов’язків.
Чиновнику інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
За цей вид злочину санкцією статті передбачено покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1971