Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2020

Прокуратура Кіровоградщини: при закупівлі медичного обладнання для райлікарні завищено його вартість на 1.2 млн грн. Постачальнику обладнання оголошено підозру

Під процесуальним керівництвом Новоукраїнської місцевої прокуратури повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, харків”янину, який вчинив розтрату та привласнення державних коштів на суму 1,2 млн грн, завищивши вартість медичного обладнання під час тендерної закупівлі.

За версією слідства, 48 річний підозрюваний, який працює у сфері постачання медичного обладнання, у змові з секретарем тендерного комітету районної лікарні, провели процедуру публічної закупівлі медичного обладнання з грубим порушенням вимог чинного законодавства. У злочинній змові постачальника та посадовця закладу охорони здоров’я було проведено процедуру закупівлі медобладнання за державний кошт на суму, що на 1,2 млн грн перевищує його дійсну вартість.
У результаті незаконних дій державі спричинено матеріальні збитки на загальну суму 1 246 001,00 грн.
Наразі постачальнику медобладнання оголошено підозру за ч. 5 ст. 191 КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Як ми уже повідомляли раніше, голову тендерного комітету райлікарні за публічного обвинувачення Новоукраїнської місцевої прокуратури, бездіяльність якого коштувала державному бюджету 1.2 млн грн, вироком суду визнано винним у службовій недбалості (ч. 2 ст.367 КК України) та засуджено до двох років позбавлення волі з іспитовим строком та з позбавленням права обіймати певні посади строком на два роки.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1649