Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

Повідомлено підозру жінці, яка видала себе за цивільну дружину загиблого військовослужбовця, та отримала від держави 1,2 млн грн соціальних виплат

Під процесуальним керівництвом Новоукраїнської місцевої прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України, жінці, яка шляхом шахрайства незаконно отримала 1,2 млн грн державної грошової допомоги, видавши себе за цивільну дружину військовослужбовця, який загинув в зоні проведення антитерористичної операції.

За версією слідства, підозрювана, з метою створення удаваності спільного проживання однією сім’єю без реєстрації шлюбу із загиблим, вчинила ряд шахрайських дій.
Зокрема, скориставшись скрутним майновим становищем сестри загиблого, запропонувала останній поховати героя за місцем свого проживання, на що остання погодилась. В подальшому, скориставшись цим фактом та спекулюючи патріотичними настроями працівників міської ради отримала довідки, які містили недостовірні данні про те, що вона дійсно проживала в громадському шлюбі з загиблим та він брав участь у вихованні її дитини. На підставі вказаних довідок суд визнав підозрювану членом сім’ї загиблого героя, що і дозволило їй отримати компенсаційні виплати.
В результаті злочинних дій жінки державі, в особі Міністерства оборони України, спричинено матеріальні збитки у розмірі 1,2 млн грн.
Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1896