Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2020

Оголошена остаточна підозра сільському голові, викритому вимаганні 100 тис грн неправомірної вигоди

Прокуроратурою Кіровоградської області оголошено остаточну підозру одному із сільських голів Добровеличківського району, викритому на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у сумі 100 тис грн за вирішення земельного питання.

Чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
За клопотанням прокуратури сільського голову судом відсторонено від виконання посадових обов’язків.
Нагадаємо, операція з викриття була проведена працівниками прокуратури спільно з співробітниками Управління ДСР в області та детективами слідчого управління Нацполіції в області у грудні 2019 року.
Вказану суму грошових коштів посадовець вимагав від місцевого мешканця за передачу із земель запасу комунальної власності громади земельних ділянок площею 20 га у власність для ведення особистого господарства.
Триває досудове розслідування.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1270