Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2020

Падіння робітника з висоти 10 поверху: прокуратура повідомила про підозру підряднику робіт

За процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру керівнику підрядної організації у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що призвели до травмування робітника.

Зокрема, директору фірми-підрядника повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.
Подія сталася в обласному центрі 28 січня 2020 року, в обідній час. За даними слідства, під час виконання ремонтно-будівельних робіт даху будівлі Територіального управління Державної судової адміністрації з висоти 10 поверху зірвався робітник. Працівник фірми-підрядника під час виконання вказаних робіт не був забезпечений належними умовами праці та засобами індивідуального захисту, що і призвело до трагедії. Чоловік наразі перебуває в обласній лікарні, його стан тяжкий.
Також в ході досудового розслідування буде надана правова оцінка і діям службових осіб Територіального управління Державної судової адміністрації в області.
Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2022