Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2020

Прокуратура повідомила про підозру службовій особі ДП «Онуфріївське лісове господарство»

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської повідомлено про підозру лісничому ДП «Онуфріївське лісове господарство», що допустив незаконну передачу майна державного підприємства, а саме цінної породи дуба.

Зокрема, лісничому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 15 та ч. 4 ст. 191 (незаконний замах на розтрату державного майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України.
За даними слідства, підозрюваний, всупереч лісорубного квитка, яким було передбачено вирубку дубу класу С, провів незаконну порубку цінної породи дуба першого сорту (класу А) на території вищевказаного лісового господарства.
В подальшому, лісничий сприяв незаконній реалізації деревини вищого сорту на користь третіх осіб, при цьому у договорі купівлі продажу зазначалась деревина нижчого сорту. Завдяки скоординованим та оперативним діям правоохоронців злочинні дії службовця було викрито, а розтрату державного майна упереджено.
Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1437