Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2020

Смертельний наїзд на 4-річного хлопчика: водієві продовжено запобіжний захід тримання під вартою

 У Знам’янському міськрайонному суді учора, 23 січня 2020 року, відбулося чергове судове слухання у справі про смертельний наїзд на чотирирічну дитину у с. Богданівка Знам’янського району.

За словами державного обвинувача у справі Ігоря Васильків зі сторони захисту відбувається свідоме затягування судових слухань. «Справу мали розглядати уже по суті, втім на засідання не з’явився адвокат обвинуваченого. Досудове розслідування було проведено в максимально стислі строки. Обвинувальний акт спрямовано до суду, однак судові засідання не можуть повноцінно проходити через те, що у підозрюваного змінюється адвокат, потім йому потрібен час на ознайомлення зі справою, а потім захисних взагалі не з’являється на судові засідання. Такий стан справ не задовольняє ні суд, ні нас, ні потерпілих» - відзначив державний обвинувач.
Ігор Васильків підкреслив, що позиція прокуратури буде принциповою і для водія вимагатимемо максимального покарання передбаченого санкцією інкримінованої статті, тобто 8 років ув’язнення та позбавлення водійських прав. 
Наразі суд розглянув та задовольнив клопотання прокурора про продовження водієві запобіжного заходу у виді тримання під вартою ще на 60 діб.
Нагадаємо, трагедія сталася у грудні 2018 року у с. Богданівка. Водій у стані алкогольного сп’яніння наїхав на санчата, в яких перебував 4-річний хлопчик і втік з місця аварії. Від отриманих травм дитина померла у лікарні.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1363