Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2020

У Кропивницькому в одному з гаражів виявлено півтори тонни фальсифікованого алкоголю (ФОТО)

Завдяки скоординованим діям прокуратури Кіровоградської області та ГУ ДФС в області викрито підпільний склад, у якому здійснювалось незаконне виготовлення алкогольних напоїв відомих українських виробників з акцизними марками. Вилучено понад 1.6 тонни фальсифікованого алкоголю.

За версією слідства група осіб, здійснювала свою незаконну діяльність із виготовлення, зберігання та реалізації фальсифікату горілчаних виробів в одному з приватних гаражів обласного центру. Спритні ділки використовуючи попередньо придбаний спирт етиловий, воду, ємності різних розмірів, інше обладнання незаконно виготовляли алкогольні напої, які становили загрозу для життя та здоров’я людей та у подальшому реалізовували товар, в магазині одного з «комерсантів» та в межах області.
У ході досудового розслідування проведено ряд санкціонованих обшуків, у тому числі на території міста Кропивницького в гаражі, - за місцем здійснення протиправної діяльності з виготовлення фальсифікату, а також магазині, помешканнях та автомобілях ділків.
У ході обшуків виявили та вилучили - 275 ПЕТ-пляшок ємністю по 5 л. кожна, заповнені рідиною з характерним запахом спирту, 28 ящиків та 520 пляшок горілки різної ємності
з акцизними марками відомих брендів. В цілому з незаконного обігу вилучено понад 1.6 тонни незаконно виготовлених алкогольних напоїв.
Триває досудове розслідування. Проводяться слідчі (розшукові) дії щодо встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину та вживаються заходи забезпечення кримінального провадження щодо накладення арешту на вилучене під час обшуку майно, проводиться допит свідків, тощо.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 ( Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України здійснюється прокуратурою області.
 
 

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1540