Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2020

Прокуратурою Кіровоградської області вручено остаточну підозру депутату Світловодської міської ради

В рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом вимагання від підприємця із м. Світловодськ 35 тис грн неправомірної вигоди прокуратурою Кіровоградської області встановлено наявність достатніх доказів для вручення підозри депутату Світловодської міської ради.

Факт одержання депутатом грошових коштів було викрито прокуратурою 15 жовтня 2019 року за оперативного супроводу співробітників Служби Безпеки в області.
Наразі у рамках досудового розслідування кримінального провадження оголошену остаточну підозру. Зокрема, чиновнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тобто у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.
За даними слідства, депутат, перебуваючи на посаді директора комунального підприємства, вимагав від приватного підприємця 35 тис грн як оплату за неіснуючий борг та відновлення надання до нежитлового приміщення комунальних послуг з водовідведення та електропостачання.
Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1461