Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

Прокуратура вимагає від керівництва профучилища соціальної реабілітації краще дбати про своїх студентів

Олександрійською місцевою прокуратурою проведено перевірку в діяльності Макіївського професійного училища соціальної реабілітації ім. А.С. Макаренка МОН України. За результатами виявлених суттєвих порушень вимог законодавства керівництву навчального закладу внесено вказівку.

Довідково: Макіївське училище соціальної реабілітації ім. А.С. Макаренка Міністерства освіти і науки України є спеціальним навчально-виховним закладом системи МОН для перевиховання та ресоціалізації дітей, які скоїли суспільно-небезпечні діяння із ознаками злочинів до досягнення віку кримінальної відповідальності. До нього поміщаються діти у віці від 14 до 18 років за рішенням суду на строк до трьох років.
Училище в 2014 році переміщене із території бойових дій на Сході України до с.Балахівка Петрівського району Кіровоградської області. Наразі в установі перебуває 8 дітей. Нагляд за законністю в даній установі здійснюють органи прокуратури Кіровоградської області.

Ювенальними прокурорами органів прокуратури порушення законодавства в діяльності Макіївського професійного училища соціальної реабілітації виявляються не вперше. Минулого року керівництву закладу внесено 2 документи прокурорського реагування з вимогою усунути виявлені порушення.
Наразі чергова перевірка засвідчила низку прорахунків. Адміністрацією училища не вживаються заходи для працевлаштування учнів, які відраховуються з училища за набутою професією та кваліфікацією. Допускаються недоліки в роботі щодо взаємодії зі службою у справах дітей про надання інформації про відрахування учнів із училища, про прибуття та влаштування відрахованих учнів по місцю проживання. Також порушення в частині безпідставного стягнення із батьків коштів, за рішенням суду, на утримання вихованців закладу. Так, двоє учнів були відраховані із закладу, а з батьків безпідставно стягнено кошти в розмірі 18600 грн.
За результатами перевірки місцевою прокуратурою керівництву училища внесено вказівку усунути виявлені порушення та притягнути винних осіб до відповідальності.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1956