Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2020

Сфера охорони лісових ресурсів у полі зору органів прокуратури: оголошено підозру сільському голові за незаконну порубку дерев

Новоукраїнська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев головою однієї із сільських рад Вільшанського району.

У ході досудового розслідування встановлено, що голова сільради, без будь-яких дозвільних документів, за допомогою двох місцевих жителів, здійснив незаконну порубку дерев дуба у полезахисній лісовій смузі, що розташована в адміністративно територіальних межах «своєї» сільської ради. Збитки завдані державі складають 111 тис грн.
На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів сільському голові повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка лісу) та ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
За скоєне підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк. Досудове розслідування триває.
Виявлення і розкриття злочинів у сфері охорони лісових ресурсів, встановлення осіб, які їх вчинили та відшкодування завданих такими правопорушеннями збитків, є системним напрямком роботи правоохоронних органів Кіровоградщини.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1472