Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2019

Директор підприємства привласнив майже 700 тис грн бюджетних коштів призначених для благоустрою приміщень Пенсійного фонду

Під процесуальним керівництвом Кіровоградської місцевої прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру директору підрядної організації, який здійснив привласнення коштів державного бюджету в особливо великих розмірах, за ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, директор підрядної організації вступивши у змову з службовими особами Пенсійного фонду в Кіровоградській області фактично не виконав жодних робіт з прибирання приміщень та прилеглої території державної установи. При цьому надав на підписання акти виконаних робіт, на підставі яких було здійснено перерахування державних коштів, за фактично неіснуючі послуги.
Сума збитків, завданих бюджету злочинними діями підозрюваного, склала 689 тис грн.
Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 207