Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2019

Керівник підприємства підозрюється в ухиленні від сплати понад 8 млн грн податків

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області вручено підозру керівнику одного з підприємств області, що ухилилось від сплати податків на суму 8,3 млн грн.

За версією слідства податкової міліції Кіровоградщини, підозрюваний умисно включив до складу податкового кредиту в податковій декларації недостовірні дані, а саме використав нікчемні документи із недостовірними даними про неіснуючі господарські операції з придбання товарів від іншого суб’єкта господарювання, керівника якого вже засуджено за пособництво у фіктивному підприємництву. Вказане призвело до ухилення від сплати ПДВ на вищевказану суму коштів.
В ході досудового розслідування здобуто достатньо доказів для повідомлення підприємцю про підозру за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України.
Слідство триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 200