Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2019

Прокуратура в судовому порядку відстояла повернення частки теплопостачального підприємства територіальній громаді м. Світловодська

20 листопада 2019 року Господарським судом Кіровоградської області задоволено позовні вимоги органів прокуратури про визнання протиправними та скасування реєстраційної дії державного реєстратора внаслідок чого засновником одного із теплопостачальних підприємств міста Світловодська незаконно виключено Світловодську міську раду, а її частку у статутному капіталі цього підприємства, ринковою вартістю 45.8 млн грн було зареєстровано за окремою фізичною особою.

Як ми вже повідомляли раніше Знам’янська місцева прокуратура у судовому порядку вимагала визнання протиправними та скасування реєстраційної дії державного реєстратора однієї із селищних рад Кіровоградщини та здійсненого під час неї запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, внаслідок яких Світловодську міську раду протиправно виключено з переліку учасників спільного теплогенеруючого підприємства у м. Світловодську із часткою 50% у статутному капіталі та визначено єдиним учасником зазначеного підприємства мешканця Полтавської області.
Так, державний реєстратор у липні поточного року за заявою керівника зазначеного підприємства всупереч вимог Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» під виглядом виправлення неіснуючої технічної помилки фактично провів реєстрацію змін до відомостей про розмір статутного капіталу, часток у ньому, складу учасників без визначених Законом підстав та за відсутності необхідних документів.
Водночас, наявність у міської ради 50% частки у статутному капіталі підприємства не є технічною помилкою.
Довідково: 50% частки Світловодської міської ради у статутному капіталі даного підприємства складається із 5 цілісних майнових комплексів котелень, транспортних засобів, іншого обладнання. Згідно з експертним висновком ринкова вартість лише зазначених комплексів котелень складає понад 45 млн.грн.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2144