Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2019

З початку року до суду скеровано 370 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень

Прокуратурою області вживаються систематичні організаційно-практичні заходи, з метою підвищення ефективності діяльності правоохоронних органів Кіровоградщини у сфері запобігання та протидії корупції.

Як наслідок, упродовж 9 місяців 2019 року підрозділами Національної поліції в області складено та направлено до суду 370 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.
За результатами судового розгляду стосовно 171 особи застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу, до державного бюджету за вчинення пов’язаних з корупцією правопорушень стягнуто 142,4 тис грн штрафних санкцій.
Прокурорами внесено 124 подання, відповідно до вимог статті 65 Закону України «Про запобігання корупції», органам державної влади та місцевого самоврядування з вимогою проведення службових перевірок, у зв’язку з виявленими порушеннями вимог антикорупційного законодавства.
За наслідками розгляду подань прокурорів та проведення службових розслідувань до дисциплінарної відповідальності притягнуто 16 посадових осіб, скасовано 2 незаконні рішення.
Робота з протидії корупції триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1818