Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2019

Визначено запобіжний захід арбітражному керуючому та ліцитатору, викритому на отриманні хабара. Прокуратура подаватиме апеляцію.

Ленінський районний суд розглянув клопотання щодо визначення міри запобіжного заходу щодо арбітражного керуючого та ведучого торгів аукціону з продажу комунальної нерухомості викритих на вимаганні та отримання неправомірної вигоди у сумі 100 тис грн.

Прокуратура у своєму клопотанні орієнтувала суд на обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За результатами судового розгляду, слідчий суддя ухвалив рішення, яким застосував відносно обох підозрюваних домашній арешт в нічний час на два місяці. Прокуратура не погоджується з таким рішенням суду та подаватиме апеляційну скаргу.

Як ми вже повідомляли раніше, операцію з викриття було проведено 24 вересня 2019 року спільно з працівниками Служби безпеки в області та слідчими слідчого управління Нацполіції в області за процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області.
Неправомірну вигоду у сумі 100 тис грн організатори аукціону вимагали від приватного підприємця за сприяння у придбанні цілісного майнового комплексу в одному із райцентрів Кіровоградщини.
Учасників вимагання затримано. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368-4 (прийняття пропозиції,обіцянки або одержання аудитором, нотаріусом, експертом, оцінювачем, третейським суддею або іншою особою, яка проводить професійну діяльність пов’язану з наданням публічним послуг) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1362