Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2019

За втручання прокуратури Кіровоградщини до державної власності повернуто земельну ділянку вартістю понад 14 млн грн

Новоукраїнська місцева прокуратура у судовому порядку повернула державі земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 17,5 га та вартістю понад 14 млн грн.

Органи прокуратури Кіровоградської області продовжують вживати заходи представницького характеру щодо захисту державних інтересів у сфері земельних відносин. Так, Новоукраїнською місцевою прокуратурою виявлений факт самовільного використання фізичною особою земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 17.5 га. Мова йде про землі розташовані за межами населених пунктів на території Долинівської сільської ради Гайворонського району.
Виявлені порушення стали підставою для звернення органів прокуратури до суду з позовною заявою про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та зобов’язання повернути земельну ділянку у державну власність.
За результатами розгляду справи рішенням Гайворонського районного суду позов місцевої прокуратури задоволено та зобов’язано фізичну особу звільнити та повернути у розпорядження держави вказану земельну ділянку.
Робота на вказаному напрямку триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1412