Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2019

Покарання за злочин має бути невідворотнім, навіть для неповнолітнього

Прокуратура Кіровоградської області у судовому порядку наполягає на суворішому покаранні для підлітка, який забив до смерті свого вітчима - наніс не менше 15 ударів у область голови й тулуба, унаслідок чого той помер.

Так, судом першої інстанції неповнолітнього визнано винним за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та засуджено до 5 років позбавлення волі. Не погоджуючись з вказаним рішенням суду, прокуратура звернулась до апеляційної інстанції. Проте, ухвалою Кропивницького апеляційного суду апеляцію процесуального прокурора відхилено, а вирок суду першої інстанції залишено без змін.
Зважаючи на викладене, заступником прокурора Кіровоградської області внесено касаційну скаргу щодо скасування означеної ухвали, із призначенням нового судового розгляду. На думку прокуратури призначене покарання не відповідає тяжкості вчиненого злочину та особі засудженого, який має виключно негативні характеристики, вину не визнає та на системній основі конфліктує із законом шляхом скоєння ряду нових тяжких злочинів.
На даний час касаційна скарга заступника прокурора області перебуває на розгляді.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1943