Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

З початку року прокурорами Кіровоградщини розглянуто та вирішено понад дві тисячі звернень громадян

Органами прокуратури Кіровоградщини упродовж першого півріччя поточного року вирішено 2,2 тис. звернень, з них 47 від народних депутатів України. Про це повідомила начальник відділу прийому громадян, розгляду звернень і запитів прокуратури області Алла Усатова.

При цьому, Алла Усатова відзначила, що на 23% зменшився загальний обсяг звернень до прокуратури. Вказана тенденція пояснюється суттєвим скороченням обсягів повноважень органів прокуратури та результатом тривалої роз’яснювальної роботи серед населення щодо змін у компетенції відомства.
За належністю до уповноважених органів скеровано кожне третє звернення.
Найбільше до органів прокуратури області надійшло скарг із питань досудового розслідування (794) або 64% від загальної кількості вирішених. Переважна їх кількість (286) стосувалася незгоди з рішеннями, діями чи бездіяльністю слідчих органів Національної поліції.
На особистому прийомі з письмовими зверненнями прийнято 709 громадян.
Відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» упродовж І півріччя 2019 року до органів прокуратури області надійшло 15 запитів, з яких розглянуто - 10, направлено іншим розпорядникам – 3.
Розгляд звернень та особистий прийом громадян  залишається важливою ділянкою роботи органів прокуратури Кіровоградської області.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1491