Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2019

Водій, який скоїв смертельний наїзд на підлітків у смт Вільшанка,постане перед судом

Прокуратура Кіровоградської області затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 26 річного пожежного-рятувальника, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду, що спричинила смерть двох неповнолітніх у смт. Вільшанка.

Нагадаємо, трагічна подія сталася у вечірній час 21 травня 2019 року у смт. Вільшанка Кіровоградської області.
Водій автомобіля Volkswagen, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння (згідно висновку судово-медичної експертизи в крові останнього виявлено 3,2 проміле алкоголю), не впорався з керуванням та здійснив наїзд на пішоходів, учнів Вільшанської ЗШ І-ІІІ ступеню.
В результаті дорожньо-транспортної події підлітки були доставлені до Вільшанської ЦРЛ, де не приходячи до свідомості померли.
Водієві повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель кількох осіб).

Наразі рішення за судом.

Санкція статті за цей вид злочину передбачає покарання від п'яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1656