Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2019

Перед судом постане підприємливий ділок, який здійснював незаконну реалізацію алкогольних напоїв на території України

Прокуратурою Кіровоградської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.1 ст.204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України стосовно 55-річного жителя Черкаської області.

У ході досудового розслідування встановлено, що вказаний громадянин з вересня минулого року по квітня поточного року, не маючи відповідних дозволів (ліцензій) на реалізацію підакцизних товарів, а також не маючи права на здійснення такої діяльності, з метою отримання незаконного та не контрольованого прибутку, використовуючи вантажний автомобіль з причепом здійснював придбання з метою збуту, транспортування з цією метою та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв та спирту етилового по всій території України.
В ході розслідування вказаного кримінального провадження слідчими податкової міліції Кіровоградської області було виявлено та вилучено, у тому числі на території Кіровоградської області, фальсифікованих (недоброякісних) товарів на суму 8,4 млн. грн., а саме: 7,5 тонн фальсифікованої горілки, 28 тонн спирту етилового, які не відповідають вимогам ДСТУ, 50 коробів з сигаретами марки «Marshall super slims» (25 000 пачок) без марок акцизного податку.
З метою забезпечення кримінального провадження накладено арешт на майно вартістю 9,4 млн. грн.
Наразі досудове розслідування справи завершено. Обвинувальний акт направлено на судовий розгляд. Остаточну оцінку діям обвинуваченого надасть суд.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1934