Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2019

Визначено міру запобіжного заходу заступнику одного із міських голів Кіровоградщини викритого на отриманні неправомірної вигоди

Ленінським районним судом розглянуто клопотання прокуратури щодо обрання запобіжного заходу першому заступнику міського голови одного із районів області та директору місцевого комунального підприємства викритих на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 8 500 грн.

Суд задовольнив клопотання прокуратури та визначив запобіжний захід для заступника мера у виді тримання під вартою з можливістю винесення застави у сумі 96 тис грн.
Окрім того, суд задовольнив також клопотання прокуратури щодо відсторонення вказаного посадовця від виконання службових обов”язків.
Іншому фігуранту злочину – керівнику комунального підприємства, визначено запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.
Нагадаємо, операцію з викриття було проведено спільно з співробітниками Служби безпеки України в області, 15 липня 2019 року. Неправомірну вигоду посадовці вимагали від місцевого жителя за надання переваги при визначенні виконавця робіт зі зрізу дерев на території райцентру.
Підозру оголошено за ч. 3 ст. 368 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.
На даний час тривають першочергові слідчі дії.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1679