Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2019

Прокуратура зобов’язала недобросовісного орендаря повернути державі ділянку лісу вартістю 1,8 млн грн

Новоукраїнська місцева прокуратура у судовому порядку зобов’язала недобросовісного орендаря сплатити до бюджету заборгованість за користування ділянкою лісу, експертна грошова оцінка якої становить понад 1,8 млн грн.

Підставою звернення прокурора до суду стало те, що починаючи з 2008 року вказана особа не сплачувала рентну плату за користування землями лісового фонду, розташованих в межах Заваллівської селищної ради Гайворонського району, що призвело до недоотримання місцевим бюджетом коштів та обмеження у користуванні об’єктом лісового фонду як лісового господарства так і жителів району.

На захист порушених інтересів держави та територіальної громади місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення заборгованості по орендній платі, розірвання договору на право довгострокового тимчасового користування лісами та повернення зазначеної ділянки державному підприємству «Голованівське лісове господарство».

Гайворонським районним судом позов місцевої прокуратури задоволено в повному обсязі. На даний час вживаються заходи з метою виконання судового рішення.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1638