Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2019

Службових осіб сектору пробації притягнуто до дисциплінарної відповідальності за формалізм у роботі

Новоархангельським відділом Новоукраїнської місцевої прокуратури за результатами вивчення стану виконання вимог законодавства у сфері превентивної та профілактичної роботи з підлітками, які вступили в конфлікт із законом, встановлено порушення при підготовці досудових доповідей.

Зокрема, зі змісту досудових доповідей вбачається, що до їх складали без залучення представників служби у справах дітей. У доповідях відсутні відомості про опитування вчителів, однолітків, друзів. Коло друзів не вивчено, що вказує на неможливість надання обґрунтованих та достовірних даних працівниками пробації при оцінці ризику вчинення повторного кримінального правопорушення неповнолітнім.
Крім того, сама досудова доповідь не підписана обвинуваченим та його законним представником.
За результатами розгляду вказівки Новоукраїнської місцевої прокуратури відповідальну посадову особу територіального органу пробації, притягнуто до дисциплінарної відповідальності за формальний підхід до роботи з підлітками, які конфліктують із законом. В свою чергу керівнику територіального підрозділу – зменшено розмір премії.
З метою не допущення таких прорахунків в подальшій роботі із усіма працівниками сектору пробації проведено додаткові навчання вимог законодавства щодо складання досудової доповіді відносно неповнолітніх осіб.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2813