Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

Комунальне майно вартістю 800 тис грн повернуто з незаконної оренди - прокуратура

За реагування та принципової позиції Новоукраїнської місцевої прокуратури нежитлові приміщення комунальної форми власності вартістю понад 800 тисяч гривень повернуто у розпорядження комунального підприємства.

Новоукраїнською місцевою прокуратурою систематично вивчається стан законності при наданні в оренду державного та комунального майна. За результатами вивчення Голованівським відділом місцевої прокуратури було виявлено факт надання в оренду нежитлових приміщень комунальної форми власності в обхід законодавчо визначеної процедури надання такого майна в оренду.
З метою усунення порушень норм матеріального права місцева прокуратура звернулась до Господарського суду Кіровоградської області та Голованівського районного суду з позовними заявами про звільнення та повернення державі нежитлових приміщень.
Господарським судом позовні вимоги прокурора задоволено у повному обсязі, водночас районним судом провадження закрито у зв’язку з добровільним поверненням незаконно орендованого приміщення.
Реалізація органами прокуратури конституційної функції представництва інтересів держави в суді є дієвою формою захисту порушених інтересів держави. Робота на даному напрям триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1793