Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2019

Нагляд за додержанням законності у кримінальних провадженнях стосовно неповнолітніх – першочерговий обов’язок для ювенальних прокурорів Кіровоградщини

Прокуратура Кіровоградської області відреагувала на незаконність вироку суду у кримінальному провадженні стосовно неповнолітніх шляхом внесення апеляційної скарги.

Ювенальними прокурорами регіону на системній основі здійснюється нагляд за додержанням законів у кримінальних провадженнях стосовно неповнолітніх на всіх стадіях кримінального процесу.
Так, Компаніївським районним судом у травні цього року стосовно неповнолітнього, ухвалено вирок, якому судом призначено покарання у виді штрафу та застосовано примусові заходи виховного характеру.
Реагуючи на незаконність вироку суду прокуратурою внесено апеляційну скаргу. В апеляційній скарзі прокурора наголошується на порушенні судом норм кримінального Закону, оскільки у відповідності до чинного законодавства при звільненні неповнолітніх від покарання та застосуванні до них примусових заходів виховного характеру - у таких випадках покарання не призначається.
Наразі апеляційна скарга скерована до Кропивницького апеляційного суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1503