Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2019

Обрано запобіжний захід водієві, який скоїв смертельний наїзд на двох підлітків

Тримання під вартою без права внесення застави – саме такий запобіжний захід вимагала прокуратура для водія, який спричинив ДТП у смт Вільшанка, в якій загинуло двоє підлітків 2000 та 2002 років народження. Вільшанський районний суд клопотання прокуратури задовольнив у повному обсязі.

Нагадаємо, трагедія сталася у вечірній час 21 травня 2019 року у смт. Вільшанка Кіровоградської області
Водій автомобіля Volkswagen, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння (згідно висновку лікаря нарколога), не впорався з керуванням та здійснив наїзд на пішоходів, учнів Вільшанської ЗШ І-ІІІ ступеню.
В результаті дорожньо-транспортної події пішоходи були доставлені до Вільшанської ЦРЛ, де не приходячи до свідомості померли.
Водієві повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель кількох осіб).
Санкція інфоримінованої статті передбачає від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
Досудове розслідування здійснюється групою слідчих поліції та групою процесуальних прокурорів. Хід слідства прокуратурою області взято на контроль.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1556