Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2019

Голову районної ради притягнуто до адмінвідповідальності за корупцію

За прокурорського втручання до адміністративної відповідальності притягнуто голову однієї із районних рад Кіровоградської області, яка не повідомила Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані.

Зокрема, голова районної ради порушила обмеження щодо додержання вимог фінансового контролю, встановлені у статті 52 Закону України «Про запобігання корупції», не подавши до НАЗК упродовж десяти днів повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, пов’язаного з придбанням транспортного засобу, вартість якого перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб.
На даний час, постанова Світловодського міськрайонного суду, якою посадову особу визнано винною за ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, набрала законної сили.
Крім того, постановою Кропивницького апеляційного суду апеляційну скаргу голови райради відхилено, рішення суду першої інстанції залишено без змін.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1145