Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2019

Прокуратура через суд вимагає поновити права дітей на безпечні умови навчання, усунути порушення пожежної безпеки в дошкільних навчальних закладах та загальноосвітніх школах міста Світловодська

Знам’янська місцева прокуратура у судовому порядку вимагає від Світловодської міської ради усунути порушення пожежної безпеки у дитячих садках та школах, розташованих на території м. Світловодська, та створити безпечнішими умови перебування дітей та викладачів у вказаних навчальних закладах.

Рішеннями Світловодської міської ради на проведення заходів з протипожежної та техногенної безпеки у закладах освіти міста передбачено виділення бюджетних коштів, проте відповідні заходи та і не було фактично профінансовано міською радою.
За наслідками проведеного аналізу стану законності у сфері захисту прав дітей місцева прокуратура виявила, що дитячі садки та загальноосвітні школи упродовж тривалого часу функціонують з суттєвими порушеннями правил пожежної безпеки. Так, відсутні системи блискавкавкозахисту, пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу, наявні інші порушення пожежної безпеки.
Вказані порушення є такими, що істотно впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі, та створюють потенційну загрозу життю та здоров’ю людей, які перебувають в закладах освіти.
Враховуючи викладене, місцева прокуратура звернулась до Кіровоградського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом про визнання бездіяльності протиправною, зобов’язання Світловодської міської ради вжити заходів, спрямованих на забезпечення пожежної безпеки в закладах освіти на території міста Світловодська шляхом виділення коштів, необхідних для усунення вищеперерахованих порушень.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2427