Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2019

Прокуратура Кіровоградщини у судовому порядку відстояла право держави на використання 8 гідротехнічних споруд

У межах реалізації представницьких повноважень прокуратурою області виявлено факт незаконного використання приватним суб’єктом господарювання державного майна – 8 гідротехнічних споруд для здійснення промислового риборозведення.

У 2006 році між державним підприємством «Укрриба» та приватним підприємством укладено договір простого товариства, за яким суб’єкту господарювання надано право використання гідротехнічних споруд, що перебувають на балансі державного підприємства.
Оскаржуваний договір укладений з порушенням норм законодавства, зокрема Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та мав удаваний характер, оскільки фактично між сторонами виникли правовідносини з оренди державного майна.
Так, внаслідок дії зазначеного правочину державі спричинялись збитки у розмірі не отриманої орендної плати, яка у випадку дотримання вимог законодавства з питань оренди та користування державним майном надходила б до Державного бюджету.
З метою поновлення прав держави на використання гідротехнічних споруд, прокуратурою області пред’явлено позов про визнання укладеного договору недійсним.
Дослідивши надані сторонами докази та пояснення по суті позову, господарський суд Кіровоградської області визнав вимоги прокуратури області обґрунтованими та задовольнив позов у повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1770