Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2019

Засуджено підприємця, що організував незаконне функціонування автогазозаправної станції

Світловодський міськрайонний суд розглянув обвинувальний акт щодо приватного підприємця, автогазозаправна станція якого на території смт. Власівка Світловодського району функціонувала з грубими порушенням чинного законодавства.

У ході досудового розслідування встановлено, що дозвіл на проведення робіт з підвищеною небезпекою на автогазозаправній станції відсутній, персонал не пройшов навчання для роботи на вказаному об’єкті, а також виявлено численні порушення пожежної безпеки.
Під час проведення санкціонованого слідчим суддею обшуку виявлено та вилучено документацію щодо функціонування об’єкту, опечатано газорозподільчу та паливнорозподільчу заправні колонки, розрахунково-касовий апарат, припинено елекропостачання газорозподільчої заправної колонки.
За результатами розслідування Знам’янською місцевою прокуратурою обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості скеровано до Світловодського міськрайонного суду для розгляду по суті.
Наразі судом справу розглянуто – підприємця визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою), та призначено покарання у виді штрафу в межах санкції вказаної статті, який сплачено.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2424