Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2019

До 10 років ув’язнення засуджено колишнього бухгалтера медичного закладу за фактом привласнення понад 760 тис грн бюджетних коштів

За принципової позиції прокуратури Кіровоградської області до 10 років позбавлення волі засуджено головного бухгалтера Гайворонської ЦРЛ, яка привласнила понад 760 тис грн бюджетних коштів призначених для оплати праці працівників лікарні ( за ч. 5 ст 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 209 (легалізація грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України).

Як ми повідомляли раніше, прокуратурою області було отримано дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування відносно вказаної посадовиці, підозрюваної у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Жінка переховується від слідства на території Російської Федерації та була оголошена у розшук.
Мова йде про кримінальне провадження, розпочате наприкінці червня 2017 року слідчими Державної фіскальної служби в області за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами медичного закладу на загальну суму 760 тис грн з боку колишнього головного бухгалтера. Зокрема, жінка з грудня 2015 року по червень 2017 року навмисно завищувала собі заробітну плату, таким чином привласнивши вказану суму коштів районного бюджету.
Наразі засуджена продовжує перебувати в міжнародному розшуку. З метою дотримання розумних строків слідства прокуратура звернулась до слідчого судді з клопотанням щодо надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування. Ухвалою суду клопотання прокурора задоволено. Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальний акт стосовно підозрюваної був переданий до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).
Вироком Ульяновського районного суду за наслідками заочного судового розгляду колишнього головного бухгалтера Гайворонської ЦРЛ засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади на 3 роки.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1969