Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2019

Трьом учасникам злочинної групи, які незаконно заволоділи зерном агропідприємства на суму понад 600 тис грн, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області в рамках кримінального провадження за фактом привласнення зерна агропідприємства на суму понад 600 тис грн повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи.

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник державного агропідприємства – організатор злочину, спільно з заступником начальника виробничо-технологічної лабораторії цього підприємства та директором приватної фірми в квітні 2018 року підробили первинні бухгалтерські документи про начебто поставку на зерновий склад пшениці 3 класу, а фактично зерновідходів з завищеними показниками якості. В подальшому підозрювані оформили складські квитанції та незаконно заволоділи зерном пшениці 3 класу на суму 662 тис грн.
Членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1, 4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Крім того, за клопотанням слідчого поліції, погодженим процесуальним прокурором, підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою та особистого зобов’язання.
Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1870