Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2019

Прокуратура перевірила органи пробації

Прокуратурою Кіровоградщиниі перевірено стан додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства під час виконання регіональними органами з питань пробації кримінальних покарань, не повязаних з позбавлення волі.

В ході прокурорських перевірок, виявлені непоодинокі факти порушень вимог чинного законодавства з боку посадових осіб оганів пробації.
Зокрема допускаються порушення вимог чинного законодавства при здійснення нагляду та проведенні соціально-виховної роботи із засудженими, що є однією з першопричин, що призводять до повторного вчинення злочинів особами, які перебувають на обліку.
Не перевіряється працівниками територіальних відділів пробації інформація щодо вчинення засудженими нових злочинів під час іспитового строку, а запити до компетентних органів не направляються.
Не достатньою є ефективність роботи підрозділів органу пробації, щодо запобігання вчиненню кримінальних правопорушень особами, засудженими до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. У порушення вимог інструкції працівниками пробації своєчасно не витребовується і не перевіряється інформація від правоохоронних органів щодо притягнення підоблікованих осіб до адміністративної відповідальності.
Встановлено прокурорами і низку фактів порушення засудженими особами, порядку відбування призначеного судом покарання (встановлених обмежень і заборон).
У ході проведених перевірок внесено 4 документи прокурорського реагування про усунення порушень вимог Кримінально-виконавчого законодавства та Закону України «Про пробацію», а також причин та умов, що їм сприяли. Наразі матеріали перебувають на розгляді.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1634