Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2019

Викрито керівника сільськогосподарського товариства, який підозрюється в ухиленні від сплати податків на суму 4,8 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області оголошено підозру за ч.3 ст.212, ч.1 ст.366 та ч.4 ст.358 КК України керівнику товариства яке ухилилося від сплати податків на суму 4,8 млн. грн. шляхом внесення до податкової звітності завідомо неправдивих відомостей та використання підроблених документів.

В ході досудового розслідування встановлено, що директор товариства, виплатив собі та двом своїм працівникам готівкові кошти в сумі 20,5 млн.грн., нібито на закупівлю сільськогосподарської продукції. Водночас «документально» підтвердив придбання зернових лише на суму 10,7 млн. грн. надавши звіти про використання коштів та 123 підроблених довідки 5 сільських рад області форми № 3-ДФ «Про наявність у фізичної особи земельних ділянок», які за умови достовірності та повноти відображеної в них інформації надавали підстави для звільнення від обов’язку нарахування та сплати податків товариством.
Наразі керівнику товариства оголошено про підозру.
У справі триває досудове розслідування, яке здійснюють співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1893