Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

Прокуратура взяла на контроль хід розслідування у справі масштабних вибухів поблизу газової заправки

Прокуратурою Кіровоградської області взято на контроль хід досудового розслідування резонансного кримінального провадження щодо пожежі та серії вибухів по вулиці Київський у місті Кропивницькому.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції України в області за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
Встановлено, що надзвичайна подія трапилась на прилеглій до газової заправної станції території та не пов’язана з її діяльністю. Масштабні вибухи стали наслідком порушення техніки безпеки під час транспортування та перекачування газу між двома суб’єктами господарювання з використанням автоцистерн.
Внаслідок події постраждало 4 осіб, які отримали ушкодження різного ступеня тяжкості та перебувають в обласній лікарні.
На даний час у провадженні виконуються першочергові слідчі дії, направлені на встановлення усіх обставин події та їх причин. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється групою прокурорів Кіровоградської місцевої прокуратури. Хід розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Додамо, що за ініціативою прокуратури Кіровоградської області у жовтні 2018 року, було створено міжвідомчу робочу групу щодо протидії діяльності в регіоні нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів та затверджено план відповідних заходів. За цей період, правоохоронними органами Кіровоградщини спільно з органами державного контролю на чолі з прокуратурою реалізовано ефективну роботу. Зокрема, проведено більше 50 перевірок автозаправних станцій та газозаправних пунктів.  За результатами проведеної роботи через грубі порушення вимог діючого законодавства припинено діяльність 24 нелегальних заправних станцій, які функціонували поза межами правового поля та створювали загрози життю і здоров'ю громадян. Розпочато 35 кримінальних проваджень. За результатами досудового розслідування до суду направлено 5 обвинувальних актів з яких 4 - за фактами порушень правил безпеки на виробництві та щодо реалізації недоброякісного пального.
Робота правоохоронців та органів контролю на даному напрямку триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 3579