Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2019

У прокуратурі систематично проводяться навчальні заходи, спрямовані на поглиблення професійних знань ювенальних прокурорів

Алгоритм практичних кроків щодо захисту прав неповнолітніх у кримінальному провадженні обговорено в ході навчального заходу у формі майстер-класу, що відбувся 22 березня 2019 року, в прокуратурі Кіровоградської області.

Захід відбувся під головуванням заступника прокурора області Андрія Рудницького, за участі ювенальних прокурорів місцевих прокуратур та регіональної прокуратури.
Відкриваючи семінар Андрій Рудницький зазначив, що заняття у форматі мастер-класу передбачає більше практичних питань та дискусій на актуальну тему, тому така форма роботи є ефективнішою.
У свою чергу, начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Алла Мороз детально зупинилась на практичних і змодельованих прикладах для ювенальних прокурорів щодо захисту прав неповнолітніх, які конфліктують із законом. За її словами при нагляді за законністю досудового розслідування у кримінальних провадженнях стосовно неповнолітніх потрібно застосовувати комплексний підхід, що передбачає: вивчення ситуації в родині та оточенні, передумов скоєного правопорушення, особисту бесіду прокурора із дитиною щодо причин скоєного та відношення до вчинку.
До відома учасників семінару також доведено покроковий алгоритм дій ювенальних прокурорів, як публічних обвинувачів та процесуальних керівників у кримінальних провадженнях відносно дітей.
Закриваючи семінар, Алла Мороз орієнтувала колег на те, що саме ювенальний прокурор є захисником дитини, тому налагодження комплексної роботи з охорони прав і свобод дітей, які конфліктують з законом, - першочергове завдання.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1659