Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2019

Держслужбовця пенсійного фонду притягнуто до адміністративної відповідальності - прокуратура

За участі прокуратури Кіровоградської області судом розглянуто адміністративну справу про вчинення колишнім головним спеціалістом відділу Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області правопорушення, пов’язаного з корупцією, а саме несвоєчасного подання е-декларації після звільнення.

Постановою суду колишнього держслужбовця визнано винною за частиною 1 статті 172-6 (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено стягнення у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Крім того, прокуратурою області внесено подання начальнику головного управління ПФУ в Кіровоградській області щодо вирішення питання про проведення службового розслідування за вказаним фактом.
Наголошуємо, відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єкта декларування, який припинив діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язано подавати наступного року після припинення діяльності декларацію за минулий рік.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1772