Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2019

Звільнення з посади державних структурах не позбавляє працівника права на неподання щорічної декларації

Прокуратурою Кіровоградської області здійснюється систематичний аналіз стану законності у сфері запобігання корупції з метою попередження корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень у публічній і приватній сферах суспільних відносин.

Доволі поширеними є факти не подання щорічних електронних декларацій працівниками після звільнення з посад органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронних структур.
З початку року Кіровоградським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України у взаємодії з прокуратурою області проведено перевірки за фактами несвоєчасного подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, колишніми працівниками Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави.
За наслідками перевірок підрозділом внутрішньої безпеки з початку року вже складено 6 протоколів про вчинення колишніми працівниками поліції адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП. Наразі адмінпротоколи перебувають на розгляді суду.
Прокуратурою області відповідно до вимог ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» внесено подання начальнику ГУНП у Кіровоградській області щодо вирішення питання про проведення службового розслідування по встановленню причин і умов, що сприяли порушенню вимог Закону колишніми поліцейськими.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1753