Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

Судитимуть службовця бюро технічної інвентаризації, який сприяв відчуженню комунальних котелень вартістю 1,4 млн грн

За процесуального керівництва Знам’янської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості головного інженера бюро технічної інвентаризації, внаслідок якої будівлі котелень вартістю 1,4 млн грн перейшли із власності територіальної громади м. Світловодська у приватну власність.

Слідством встановлено, що головний інженер, підготувала проекти рішень виконавчого комітету Світловодської міської ради щодо видачі дублікатів свідоцтв про право власності, у яких самостійно змінила форму власності на приватну, без вказаної частки територіальної громади. В подальшому обвинувачена особисто здійснила доповіді на засіданнях виконавчого комітету міської ради щодо видачі дублікатів свідоцтв, за якими було прийнято відповідні рішення.
Внаслідок зазначених дій будівлі котелень вартістю 1,4 млн грн перейшли із власності територіальної громади м. Світловодська у приватну власність суб’єкта господарювання, що спричинило шкоду територіальній громаді на вказану суму.
Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) направлено до суду для розгляду по суті.
Крім того, прокуратурою вжито заходів до збереження комунального майна - на вказані будівлі котелень судом накладено арешт.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1608