Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

У регіональній прокуратурі проведено нараду, на якій обговорено дотримання прав в’язнів на охорону здоров’я

У прокуратурі Кіровоградської області відбулась спільна нарада, на якій обговорено проблемні питання стану додержання законодавства і прав в’язнів на охорону здоров’я та прокурорського нагляду з цих питань.

Нарада відбулась під головування першого заступника прокурора області Анатолія Гоя, за участі першого заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Коваленка, заступника начальника ГУНП України в області Олексія Ніколаєва, керівників виправних установ регіону та інших поважних гостей. Крім того, у роботі заходу взяли участь представники системи охорони здоров’я області, керівники місцевих прокуратур, їх заступники, співробітники прокуратури області, які відповідають за напрямок нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру.
Відкриваючи захід Анатолій Гой наголосив, що відповідно до Європейських пенітенціарних правилх в’язні мають право на доступ до медичних послуг, які існують в країні, без дискримінації за ознакою їх правового становища та додав, що незважаючи на запроваджену у минулому році реформу медичної сфери Державної кримінально-виконавчої служби України, стан додержання вимог законодавства з цих питань викликає суттєве зауваження.
Крім того, першим заступником прокурора області наголошено на необхідності належної взаємодії та співпраці органів прокуратури, уповноважених органів державної кримінально-виконавчої служби, органів влади, місцевого самоврядування у питаннях дотримання гарантій прав в’язнів на належне медичне забезпечення.
Окремо на нараді обговорено проблемні питання виконання судових рішень при застосуванні примусових заходів медичного характеру в КЗ «Кіровоградська обласна психіатрична лікарня».
Після обговорення інформацій учасників заходу та із врахуванням висловлених пропозицій визначено спільні узгоджені заходи, спрямовані на покращання стану забезпечення прав затриманих та засуджених на охорону здоров’я, недопущення інших порушень прав людини у місцях несвободи.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1681