Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2019

Для ювенального прокурора законність та обґрунтованість призначеного покарання неповнолітнім є одним із головних аспектів у кримінальному провадженні

Кропивницьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу ювенального прокурора – процесуального керівника та змінено вирок Петрівського районного суду Кіровоградського області, у якому суд першої інстанції допустився помилки при призначенні покарання трьом обвинуваченим, двоє з яких – неповнолітні особи.

Так, судом неправильно застосовано кримінальний закон та не враховано попереднє засудження одного з обвинувачених, а також епізодичність кримінальних правопорушень (ряду крадіжок), які вчинені як до постановлення вироку у попередній справі, так і після нього.
Крім того, звільняючи неповнолітнього від відбування призначеного покарання з випробуванням, суд у порушення вимог ст. 104 КК України, призначив неповнолітньому іспитовий термін строком 3 роки, незважаючи на те, що найвища межа цього строку для неповнолітніх не може перевищувати двох років.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1509