Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2019

Прокуратура зобов’язала фермера сплатити 2.1 млн грн податків

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків (ч.1 ст. 212 КК України) керівником одного з сільськогосподарських підприємств.

У ході досудового розслідування встановлено, що підприємством здійснювало закупівлю сільськогосподарської продукції у населення та суб’єктів господарювання, яка в подальшому реалізовувалась за готівкові кошти, без відображення зазначених операцій у податковому обліку та звітності.
В результаті таких дій керівник підприємства ухилився від сплати податків на суму більш ніж на мільйон гривень. Всього, за результатами документальної перевірки, підприємству донараховано 2,1 млн грн.
У ході розслідування провадження керівник сільськогосподарського підприємства відшкодував державі вказані збитки в повному обсязі.
Наразі обвинувальний акт за підозрою керівника у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України направлено до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із повним відшкодуванням шкоди, завданої державі їх несвоєчасною сплатою, на підставі ч.4 ст. 212 КК України.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1684