Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2019

За принципової позиції прокуратури відновлено порушене право на житло інваліда дитинства

Судом задоволено позов Кіровоградської місцевої прокуратури в інтересах недієздатної особи щодо повернення належного їй майна, заявлений до опікуна.

Чинним цивільним законодавством України передбачено, що опікун зобов’язаний дбати про підопічного, про створення йому необхідних побутових умов, забезпечення його доглядом та лікуванням.
Проте сестра, яка судом визнана його опікуном, знехтувала такими вимогами та використала стан психічного здоров’я свого підопічного з корисливою метою.
Жінка ще у 2015 році відчужила квартиру, належну на праві власності її підопічному. В подальшому за отримані від продажу нерухомості кошти вона придбала житловий будинок у обласному центрі, право власності на який оформила на свого співмешканця. Як наслідок, майнові права недієздатної особи були порушені.
Тому, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання укладеного договору купівлі-продажу квартири недійсними, а також визнання права власності на квартиру за недієздатною особою.
Наразі права особи, яка не може самостійно себе захистити, поновлено, а квартира підлягає поверненню у власність її законному володільцю.

Довідково: звертаємо увагу, що вказаний позов був заявлений органи прокуратури у 2016 році.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1583