Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2019

Прокуратура перевірила органи пробації на предмет додержання законодавства при виконанні адмінстягнень

Органами прокуратури Кіровоградської області проведено перевірки додержання вимог законодавства України про адміністративні правопорушення при виконанні уповноваженими органами з питань пробації адміністративних стягнень, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Упродовж 2018-2019 років до органів пробації області надійшло на виконання 384 постанови суду про накладення на правопорушників адміністративного стягнення у виді громадських робіт та 136 постанов суду про накладення адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт, з яких на теперішній час виконується 38 рішень суду щодо громадських робіт та 73 – щодо суспільно корисних робіт.
Проведеними перевірками прокурори встановили, що органами з питань пробації забезпечено неналежний контроль за виконанням адміністративних стягнень, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.
Виявлено десятки фактів тривалого невиконання постанов суду про накладення адміністративних стягнень у виді суспільно корисних робіт через відмову сільських рад прийняти особу на виконання суспільно корисних робіт через відсутність коштів у місцевих бюджетах.
Також поширений характер мають порушення порядку ведення особових справ осіб, які перебувають на обліку.
Всього під час виконання завдання органами прокуратури області внесено 26 документів прокурорського реагування, з них 21 вказівка внесена до органів місцевого самоврядування, 3 - до органів з питань пробації та одна вказівка – керівнику комунального підприємства та позов до суду. Вказані документи прокурорського реагування перебувають на розгляді.
Робота на даному напрямку триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1430