Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2019

На черговому семінарі в прокуратурі говорили про роль правоохоронних органів у виборчому процесі

У прокуратурі Кіровоградської області в режимі відеоконференції проведено навчально-методичний семінар на тему: «Додержання вимог законів України під час проведення чергових виборів Президента України та особливості прокурорського реагування на факти порушень виборчого законодавства».

«Прокуратура поза політикою. У ході виборчого процесу органи прокуратури повинні діяти виключно на принципах законності та об’єктивності», - так розпочав своє звернення до учасників семінару прокурор області Анатолій Коваленко. - Прокуратура не є суб’єктом розгляду заяв, повідомлень, скарг зазначеної категорії, а тому первинні скарги з указаних питань підлягають розгляду відповідною виборчою комісією та лише після прийняття останньою конкретного рішення про можливе вчинення кримінального правопорушення – правоохоронним органом».
Прокурор області закликав своїх підлеглих до продуктивної та принципової роботи. Керуватися виключно вимогами Законів України та Конституції та не дозволяти себе втягувати в ігри різних політичних сил.
Учасники семінару детально зупинилися на таких питаннях як особливості розгляду заяв, повідомлень та звернень громадян з питань виборчого процесу та додержання вимог законодавства при притягненні громадян до адміністративної і кримінальної відповідальності за порушення виборчого законодавства тощо.
У заході взяли участь працівники апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1622