Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

Прокуратура затвердила обвинувачення підряднику, якого підозрює у привласненні бюджетних коштів, призначених для ремонту школи

Прокуратура затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом привласнення бюджетних коштів при реконструкції покрівлі сільської школи.

За інформацією керівника Олександрійської місцевої прокуратури Ігоря Білоусова мова йде про реконструкцію покрівлі школи у селі Голубієвичі Компаніївського району, яку у листопаді 2017 року здійснював підприємець з обласного центру.
У ході досудового розслідування встановлено, що підрядник умисно завищив обсяг та вартість реконструкції, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів виконаних будівельних робіт. Таким чином з місцевого бюджету було безпідставно виплачено 304 тис грн, що підтверджено результатами судової будівельно-технічної експертизи. Грошові кошти були привласнені підприємцем та у подальшому обернуті ним як в готівку, так і перераховані в майновий фонд юридичної особи.
Обвинувальний акт відносно особи за ч.4 ст. 191 (привласнення грошових коштів вчинене у великих розмірах), ч.2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 209 (легалізація отриманих коштів здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України скеровано до суду для розгляду по суті.
Вразі доведення вини підряднику загрожує до 8 років позбавлення волі.



Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1579