Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2019

В прокуратурі області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону

Вжиті правоохоронними органами Кіровоградщини впродовж 2018 року координаційні заходи дали позитивний ефект. Зокрема, злочинність в цілому характеризується зменшенням на понад 17%.
Про це повідомив прокурор Кіровоградської області Анатолій Коваленко на сьогоднішній спільній координаційній нараді керівників правоохоронних органів регіону.

Так, за його словами, правоохоронними органами вжито низку організаційно – практичних заходів, спрямованих на підвищення ефективності профілактики кримінально караних діянь та інших негативних проявів у суспільстві: «Підсумовуючи наші здобутки, вжиті у минулому році координаційні заходи в цілому дали позитивний ефект. Так, упродовж 2018 року злочинність в цілому характеризується зменшенням (на 17,3%, по державі -12,9%). Зменшилось число злочинів, вчинених неповнолітніми, особами, які раніше їх вчиняли, та вчинених у стані алкогольного сп’яніння. Завдяки практичній реалізації спільних скоординованих та організаційних заходів вдалося забезпечити покращення рівня розкриття кримінальних правопорушень за остаточними результатами досудового розслідування, який складає 41,6% проти 41,1% по Україні».
Захід відбувся за участю керівництва обласної поліції, служби безпеки, фіскальної служби, військової прокуратури, заступників прокурора області, керівників місцевих прокуратур та начальників територіальних відділів поліції.
Після обговорення інформацій усіх учасників заходу наголошено, що важливою залишається робота з попередження, виявлення та припинення злочинів у сфері бюджету, службової та господарської діяльності, а також протидія корупційним проявам.
За результатом проведеної координаційної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, спрямованих на підвищення ефективності запобігання і протидії злочинності у регіоні.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2019