Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2019

Торік від громадян до органів прокуратури Кіровоградщини надійшло 8 тисяч звернень

Особистий прийом громадян та розгляд звернень є важливою ділянкою роботи прокурорів. Звернення громадян містять інформацію про стан законності у регіоні та дозволяють своєчасно реагувати на різноманітні порушення в діяльності правоохоронних органів.

Торік до прокуратури Кіровоградщини надійшло більше 7 тисяч письмових та майже 1 тисяча усних звернень.
Прийнято на особистому прийомі 1657 громадян, з них кожного десятого – керівниками регіональної та місцевих прокуратур. У зв’язку з віддаленістю від обласного центру деяких населених пунктів, керівництвом прокуратури області проведено 7 виїзних прийомів, на яких загалом прийнято 22 особи. Прокурором Кіровоградської області особисто прийнято 92 громадян, у тому числі 14 – ув’язнених.
Переважна частина звернень надходила до регіональної прокуратури (більше 3 тис.). Серед чотирьох місцевих прокуратур найбільше звернень зареєстровано Кіровоградською (1,4 тис.) та Знам’янською (0,9 тис.), дещо менше (по 0,8 тис.) – Новоукраїнською та Олександрійською (0,8 тис.) місцевими прокуратурами
У зв’язку зі скороченням окремих повноважень органів прокуратури, насамперед, щодо нагляду за додержанням і застосуванням законів, представництва інтересів громадян у суді, кожне четверте звернення направлено за належністю до інших відомств для вирішення, у тому числі до органів державної влади, місцевого самоврядування та центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Більшість розглянутих органами прокуратури звернень стосувалася питань досудового розслідування у кримінальних провадженнях (2,3 тис. або 65%). На рішення, дії чи бездіяльність слідчих органів Національної поліції України надійшло близько тисячі скарг.
Щодо нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства та з питань додержання законів при виконанні рішень судів вирішено майже 2 сотні звернень.
Лише 1 відсоток від вирішених становлять скарги з питань участі у кримінальному провадженні в суді.
Органами прокуратури й надалі приділятиметься належна увага особистому прийому та розгляду звернень громадян.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1273